MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Rabarber-broodcrumble

4 personen

HomeInspiratieWarme MaaltijdRabarber-broodcrumble

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rabarber met het aardbeiensap in 10 minuten gaar en laat het vocht verdampen. Schep de rabarber in een lage ovenschaal.

Verkruimel het brood grof in de keukenmachine. Doe het kruim over in een kom, voeg de boter toe. Wrijf de boter met de vingertoppen door het kruim en schep dan de bruine suiker, gemberpoeder en noten erdoor. Strooi dit over de rabarber en laat de crumble in de oven in 20-30 minuten goudbruin kleuren.

Delen via

IngredientsTitle

4 sneetjes (volkoren)brood
750 g rabarber, in stukken
100 ml aardbeiensap
50 g suiker
75 g zachte boter
75 g donkere basterdsuiker
2 theelepels gemberpoeder
50 g hazelnoten, grofgehakt

NutrientsTitle

  • Energie (kcal)550
  • Koolhydraten (gram)73.7
  • Voedingsvezel (gram)7.5
  • Vetten (gram)24.1
  • Waarvan verzadigd10.5
  • Eiwitten (gram)6.2