MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Brooddriehoeken met ratatouille

4 personen

HomeInspiratieWarme MaaltijdBrooddriehoeken met ratatouille

Brooddriehoeken met ratatouille

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en roerbak de ui, courgette en aubergine ca. 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Roer de tomatensaus, olijven en kruiden erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de ratatouille ca. 10 minuten zachtjes sudderen, tot een dikke saus ontstaat. Snijd een kapje van de brooddriehoeken en hol ze wat uit. Bestrijk de buitenkant met olijfolie. Schep de ratatouille in de brooddriehoeken en strooi de geitenkaas erover. Zet de driehoeken met de kapjes ernaast op de bakplaat en laat ze in de oven in ca. 15 minuten knapperig bruin worden. Zet de kapjes weer op de broodjes. Lekker met een frisse salade.

 

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Delen via

IngredientsTitle

4 witte of bruine brooddriehoeken

3 eetlepels olijfolie

1 ui, gesnipperd

1 courgette, in blokjes

1 aubergine, in blokjes

12 zwarte olijven zonder pit, in stukjes

1 teen knoflook

200 ml gekruide tomatensaus (sugo)

2 theelepels Provençaalse kruiden

150 g geitenkaas, verkruimeld