MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Pita falafel

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Pel ui en knoflook en snijd ze in stukken. Snijd de peterselie in stukken. Doe dit alles met de specerijen en de bloem in de keukenmachine en maal het tot een mooie egale massa.
  2. Maak hier - met natte handen - 12 falafels van, ter grootte van een kipnugget. Verhit een sliert olie in een pan en bak de falafels daar 2 tot 3 minuten per kant in, tot ze mooi goudbruin zijn.
  3. Rooster de pitabroodjes en snijd ze aan de bovenkant open. Snijd de sla in reepjes en verdeel ze over de broodjes. Doe daarop de falafel en leg er een lepel volle yoghurt op.

Delen via

IngredientsTitle

1 blik kikkererwten (400 g)
2 tenen knoflook
1 ui
10 takjes peterselie
1 eetl. komijnpoeder
1 theel. gemalen korianderzaadjes
1 eetl. bloem
olie
zout
4 pita’s (wit, spelt of meergranen)
4 blaadjes ijsberg- of romanasla
4 eetl. volle yoghurt

Handig: keukenmachine

NutrientsTitle