Bereiding
Voor deze vegan en onwaarschijnlijk lekkere clubsandwich duiken we maar wat graag de keuken in.
Bereidingstijd: 20 minuten
Snij de tempé in kleine blokjes of reepjes van 1 bij 3 cm.
Giet een ruime laag zonnebloemolie in een wok en verhit.
Bak de tempé hierin goudbruin en knapperig.
Haal de tempé uit de olie en leg op een keukenrol.
Giet het grootste gedeelte van de olie uit de wok.
Bewaar dit voor een volgende keer bakken.
Meng de sambal met de suiker en ketjap.
Doe nu de tempé samen met het sambalmengsel in een wok en bak een paar minuten zodat de tempé lekker plakkerig wordt en karamelliseert.
Zet daarna opzij.
Snij de spitskool, bosui en bospeen zo fijn als je kunt en maak aan met de mayonaise, sriracha en sesamolie.
Snij de komkommer heel fijn en maak aan met de rijstazijn en een snuf zout.
Kneus de komkommer in de azijn zodat deze het zuur opneemt.
Rooster je boterhammen kort.
Nu begint het stapelen.
Beleg de boterham met een laagje van de coleslaw en daarna met de knapperige tempé.
Wat komkommer en sesam erop, en leg de volgende boterham erop.
Doe daar weer een laag coleslaw, tempé, komkommer en sesam op, en top af met de laatste volkoren boterham.
Prikker erdoor om de boel bij elkaar te houden en ready!