Hoe maak je een vegetarisch broodje, volwaardig op vlak van eiwitten?
Maak van je broodje een perfect uitgebalanceerde eiwittenbron! Kies voor:
- vegetarisch: kaas (plattekaas of kaas in plakjes) of een hardgekookt ei in schijfjes.
- vegan: een laagje hummus, linzenkaviaar, plakjes tofu, tempeh (gefermenteerde soja) ...
Weetje: Eiwitten uit granen (en dus uit brood) vormen een goede aanvulling op eiwitten uit peulvruchten (gedroogde erwten en bonen, linzen ...). Eiwitten uit zuivel vormen daar weer een aanvulling op. De perfecte combinatie!
Misschien vind je ook interessant:
>> Hoe houd je sandwiches en andere belegde broodjes vers?
>> Waarom is brood een belangrijk voedingsmiddel?
>> Waar komt het woord brood vandaan?
>> Hoe houd je sandwiches en andere belegde broodjes vers?
>> Waarom is brood een belangrijk voedingsmiddel?
>> Waar komt het woord brood vandaan?